Lajme

Arsim Thaqi, trajneri i 21-të pas luftës

Arsim Thaqi, trajneri i 21-të pas luftës

1999-2017 në FC Prishtina kanë përformuar 20 trajnerë, 1991-2017 21 trajnerë

Prishtinë, 29 mars, 2017 – FC Prishtina sot zyrtarisht ka emëruar Arsim Thaqin si kryetrajnerin e 21-të pas luftës dhe të 22-të nga viti 1991, vit kur ishte pavarësuar futbolli ynë.

Statistikat e trajnerëve pas luftës:

Ajet Shosholli – 134 (77 fitore – 29 barazime – 28 humbje) ndeshje zyrtare të tre garave pas luftës (Kampionat, Kupë e Superkupë). 
3 herë kampion (1991/92, 1999/00, 2003/04) – 1 Superkupë (2003/04).
Në Prishtinë: 1999/00, 2002-2005.

Afrim Tovërlani – 122 (75-26-21) ndeshje zyrtare të tri garave pas luftës
3 herë kampion (2007/08, 2008/09, 2012/13) – 1 Kupë (2012/13), 2 Superkupa (2007/08, 2012/13 “kurora e dyfishtë).
Në Prishtinë: 2007-2009, vjeshtë 2012 – pranverë 2014.

Jusuf Tortoshi – 47 (15-14-8) ndeshje zyrtare të tre garave pas luftës
4 herë kampion (1995/96, 1996/97, 2000/01, 2011/12) – 1 Kupë (1993/94), 3 Superkupa (1994/95, 1995/96, 2000/01).
Në Prishtinë: 2000 – vjeshtë 2001, pranverë 2012.

Ramiz Krasniqi – 109 (61-24-24) *8 ndeshje sëbashku me Arbnor Morinën
1 Kupë (2005/06).
Në Prishtinë: pranverë 2002 sëbashku me Arbnor Morinën, pranverë 2006, pranverë 2010-2012, pranverë 2015-vjeshtë 2015.

Fadil Berisha – 15 (9-2-4)
1 Kupë (2015/16)
Në Prishtinë: pranverë 2016.

Kujtim Shala – 26 (15-6-5)
1 Superkupë (2005/06)
Në Prishtinë: 2006/07.

Besnik Kollari – 10 (4-1-5)
1 Superkupë (2008/09)
Në Prishtinë: vjeshtë 2009.

Kushtrim Munishi – 6 (5-1-0)
1 Superkupë (2015/16)
Në Prishtinë: vjeshtë 2016.

Burim Hatipi (para luftës)
1 Kupë (1994/95)

Fadil Muriqi 32 (22-7-3)
Në Prishtinë: 2005/06.

Bylbyl Sokoli 25 (11-9-5)
Në Prishtinë: 2014/15.

Lutz Lindemann 19 (9-5-5)
Në Prishtinë: vjeshtë 2016-pranverë 2017.

Medin Zhega 15 (8-2-5)
Në Prishtinë: 2001/02

Sami Sermaxhaj 12 (4-2-6)
Në Prishtinë: vjeshtë 2015-pranverë 2016.

Ejup Mehmeti 11 (7-1-3)
Në Prishtinë: vjeshtë 2012.

Arbnor Morina 11 (4-4-3) *8 ndeshje i ka udhëhequr sëbashku me Ramiz Krasniqin
Në Prishtinë:  vjeshtë 2001, pranverë 2002 sëbashku me Ramiz Krasniqin.

Wolgang Jerat 10 (5-3-2)
Në Prishtinë: pranverë 2012.

Skender Shengyli 10 (4-4-2)
Në Prishtinë: vjeshtë 2009.

Suad Keçi 9 (5-2-2)
Në Prishtinë: Pranverë 2014.

Ramadan Cimili 6 (4-1-1)
Në Prishtinë: pranverë 2007.

Ali Osmani 1 (0-1-0)
Në Prishtinë: vjeshtë 2012.

*Prishtinën para luftës 1991-1998 e kanë udhëhequr vetëm tre trajnerë, Ajet Shosholli, Jusuf Tortoshi dhe Burim Hatipi.


Avni Durmishi